Търсене


“Вселената пази гърба ти” от Габриел Бърнстейн

Прочетох “Вселената пази гърба ти” в момент, в който имах нужда да чуя нещо успокояващо, надъхващо и като цяло друг поглед върху ситуацията. Съветите, които дава Габи са много, но и ако пробваш да направиш упражненията и се опиташ да погледнеш на нещата от друга перспектива, наистина са от полза.
Едно от важните неща е да знаеш, че Вселената никога няма да ти даде задача, с която да не може да се справиш – всеки получава точно това, което е способен да понесе. Човек е устроен така, че да изпитва страх. Това е нещо нормално, но както Габи казва – бихме могли да се опитаме да превърнем страха във вяра, да се отърсим от него, да бъдем по-смирени. Всеки има его и усещане за важност и когато егото ти бъде наранено, първата реакция е да отвърнеш на удара с удар, да демонстрираш важността си. Но ако погледнеш от друг ъгъл и просто се отдръпнеш, като оставиш Вселенато да те води по пътя на любовта, а не този на страха, нещата ще си дойдат на мястото. Особено важно е да не губиш своето присъствие, защото то е твоята сила. Твоето позитивно присъствие...(продължи да четеш тук).

Веднъж майката на Мари Форлео ѝ казала: „Нищо в живота не е толкова сложно. Можеш да направиш каквото поискаш, ако запретнеш ръкави и се захванеш за работа. Винаги има решение.” Моята уви, не беше толкова практична и напълни главата ми с несъществени съвети от типа „Трябва да имаш подходяща дреха за всеки повод, никога не се знае, трябва да си ГО-То-Ва за всичко!“, което беше пагубно за банковата ми сметка, при положение, че днес никой не обръща внимание на цвета на бизнес костюма ти в съответствие ли е с част от денонощието, а всички гледат колко си нахакан, можещ, амбициозен и в крайна сметка – ще се справиш ли с поверената ти задача.

Как да имаш време за всичко, в 8 “лесни” стъпки

Времето – всички разполагаме с едно и също такова. Всички ние, имаме еднакви 24 часа на ден. И въпреки това, то все не стига… защото, проблем не е времето, а начинът по който го управляваме. И днес ми се иска да се замислиш над нещо важно и да вземеш решение – дали ще позволиш времето да управлява теб или ти ще се научиш да контролираш него.

Сигурна съм, на всички ни са се случвали онези интересни съвпади, в определен момент от живота към нас да дойде точното нещо (човек, книга, послание, урок), от което се нуждаем, за да избистрим идея, да намерим потвъждение за дадено решение или че просто сме на прав път.

Така се случи с мен и книгата на Мари Форлео

Учител, жена и корава мацка

Като момиче, родено и отраснало в Ню Джърси с нищо повече от страст, лаптоп и мечти, Мари Форлео създава една социално ангажирана дигитална империя, която вдъхновява милиони хора. Тя е наречена от Опра Уинфри лидер за мисловните нагласи на следващото поколение и е звездата на награждаваното онлайн шоу Marie TV с повече от 51 милиона гледания, и водеща на Marie Forleo Podcast, изтеглен над 10 милиона пъти.